Tempelblomst og Høstjakke ‘ish – 12MOK marts uge 3

tempelblomst færdigTempelblomst er hæftet, vasket, blokket og i hus hos sin nye ejermand. Desværre kunne jeg ikke lokke et modelbillede ud af modtageren, men mon ikke du kan fornemme lækkerheden alligevel?

Tempelblomst er strikket i 3 tråde Isager garn (se farver i dette indlæg), og garnmængden er svarende til opskriften. Garnkombinationen er en anelse ‘stiv’, og falder ikke så blødt, som jeg havde forestillet mig. Personligt vil jeg foretrække at bytte Highlandwool ud med Alpaca 2 næste gang – måske et tip til dig, hvis du overvejer at strikke den.

Jeg har strikket en str S/M, som jeg dog nærmere vil skønne til en L/XL. Det er sikkert et spørgsmål om smag, og hvor meget swing, man gerne vil have i den, men jeg vil nok vælge at graduere størrelsen lidt ned, hvis jeg en dag strikker den til mig selv. Den er lidt kedelig at strikke efter min smag, og der er mange lange runder på de sidste blade. Resultatet er dog ret fint, og jeg må sige (udokumenteret;) at den klæder modtageren fantastisk!

************

Nu ville det jo ikke være en rigtig 12 Months of Knitting, hvis jeg ikke skyndte mig at slå op til noget til mig selv, så jeg har kastet mig ud i en Høstjakke fra Pickles. Det vil sige Høstjakke’ish, for som det ofte sker, når jeg strikker, opstår der nye idéer undervejs… Høstjakken har derfor fået et skørt og en retrillekant forneden, en ganske fin kombination, som jeg liker ret så meget. Det skulle egentlig have været mit april projekt, men da jeg stadig ikke helt kan lande på de næste 3 måneders projekter, kunne jeg jo lige så godt kaste mig ud i denne blogdille:)

høstjakke bagSkørtet har jeg lavet ved at strikke to gange i samme maske over de midterste 40 masker. Det er en god udtagningsteknik til lige præcis dette formål, for resultatet kommer næsten til at ligne små læg. (Se hvordan du gør her)

Kanten forneden er afsluttet med 10 retriller, for at give lidt tyngde til bunden, og effekten med at være længere bagtil end foran er stadig bevaret.

Høstjakke frontJeg har også lavet udtagninger på forstykkerne, ved at samle lænken op mellem hver 3. maske og strikke den drejet ret. Kanterne forneden har jeg afrundet på de sidste 10 rækker, ved at strikke to masker sammen på hver række. Jeg har holdt kantmasken som beskrevet i opskriften, strikket 1 ret, to drejet ret sammen. Ret til de sidste 4 masker, to ret sammen, 1 ret, 1 maske løs af. Luk af fra vrangsiden, mens du strikker 2 drejet ret sammen x 2 og slutter med to ret sammen x 2.

Resultatet bliver helt som jeg havde tænkt det… Mere coat end cardigan, og mon ikke der så er belæg for at strikke endnu en Høstjakke, så jeg også kan prøve den ‘originale’ version?

*/Cecilie

Nøgleord: .Bogmærk Permalink.

5 svar til Tempelblomst og Høstjakke ‘ish – 12MOK marts uge 3

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  • Følg via email

    Indtast din e-mail-adresse for at blive tilmeldt og modtage påmindelser om nye indlæg på dette websted via e-mail.