Kashmir cardigan – 12MOK – februar uge 4

1 (1)I går blev de sidste ender hæftet på Kashmir, og den er afleveret til sin nye ejermand. Det er et virkelig smukt stykke strik – det har jeg vist sagt før – men jeg er altså ret forelsket i den måde, at striber, kiler og retriller går op i en højere enhed. Kashmir version 1 – for jeg har naturligvis allerede slået op til en mere, som med lidt modifikationer forhåbentlig kommer til at passe bedre.

Fakta:

  • Kashmir cardigan af Helga Isager. Opskriften findes i samlingen “The Map Collection”
  • Garnforbrug: Ca. 400 g Blackhill Højlandsuld i farven grov sennep, 3 ngl Blackhill Kid mohair silk i farven grå, 2 ngl Katia Luxury kobbergarn, 1 ngl G-uld i pudderfarvet, samt diverse rester Spinni i grå, blæk, kit, sort og lys blå – 200-250 g. i alt.
  • Ændringer: Ingen. Jeg har fulgt opskriften fra start til slut, dog har jeg taget første maske løst af (med garnet foran arbejdet) på alle pinde, hvilket giver en god base for en hæklet afslutning.

– Og så lige et tips til venderækkerne, så du slipper for at tælle række for række:

Når du har strikket den første række masker hen, og har vendt første gang, sætter du en markør efter, at du har strikket 21/23 masker, og strikker derefter pinden færdig. På næste pind skal du således bare strikke til markøren, vende, og så sætte markøren igen, når du har strikke 21/23 masker af returpinden. Sådan fortsætter du, til du har vendt det antal gange, som opskriften kræver. Det fungerer for mig – måske kan det gøre det mere overskueligt for dig også:)

1 (2)Ærmer, lommer og skuldre er strikket i samme farve kombination (lys blå), og jeg har hæklet en række fastmasker rundt forstykker og hals, for at give lidt hold på retrillerne. Kanten er hæklet i en tråd Blackhill (grov sennep) og 1 tråd spinni (lys blå) på hæklenål #5.

foto 3////////

*/Cecilie

Nøgleord: .Bogmærk Permalink.

5 svar til Kashmir cardigan – 12MOK – februar uge 4

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  • Følg via email

    Indtast din e-mail-adresse for at blive tilmeldt og modtage påmindelser om nye indlæg på dette websted via e-mail.