Kashmir cardigan – 12MOK – februar uge 2

garnLad mig starte med at sige, at jeg kan virkelig godt forstå, at Kashmir cardiganen har skabt strikkedille i det meste af blogland, for det er et skønt stykke strikketøj. Den ene pind tager hurtigt den anden, og det er meget motiverende at se den ene stribe efter den anden træde fint frem. – Og så på en pind 6 – need I say more?

Jeg valgte en ‘grov sennep’ som base sammen med en mørk grå mohair, og det har jeg skiftevis op- og nedture over. Den er blevet mere brun, end jeg først havde forestillet mig, og selvom jeg primært laver kontrast i grå toner, skinner den brune nuance meget igennem. Nogle dage er jeg helt oppe og ringe, andre dage er jeg lidt ærgerlig over, at udtrykket ikke bliver som først antaget, men uanset bliver den flot.

Kashmir har ligget brak den sidste uges tid, hvor ungerne har været syge og hjemme, men igår fik den et ordentligt nøk, da jeg var til kreahygge med de sødeste blogveninder. Lige nu er jeg to pinde fra at skulle dele til ryg og ærmer, så nu hvor ungerne er raske og afsted, kan jeg endelig komme videre med februarprojektet.

striberLige nu er det ‘bare’ et stort retstrikket stykke, så det er svært at tage billeder af form og fremskridt. Umiddelbart ser det meget stort ud, så jeg er meget spændt på at få samlet kroppen for at se, om pasformen er god, eller om den er lige det største, som jeg mistænker den for at være.

Det er hårdt for fingrene at strikke på pind 6, så i dag har jeg holdt pause, og leget lidt med vendestrik i Tusindfryds Hverdagsuld. Et ganske fint uldgarn, som egner sig perfekt til et lille pudeprojekt.

foto 5Det er lidt svært at se på billedet, men den lyse gråblå er strikket sammen med en kobbertråd. Et fint lille tvist til et ellers plain strikkeprojekt. Hvis projektet lykkedes, kommer opskriften på bloggen i løbet af februar.

– Hverdagsuld og kobbertråd kan købes hos Tusindfrydcph

*/Cecilie

Nøgleord: .Bogmærk Permalink.

10 svar til Kashmir cardigan – 12MOK – februar uge 2

 1. Simone siger:

  Så fint 🙂 Glæder mig til at se når begge projekter bliver færdige 🙂

 2. Emilie siger:

  Det ser fint ud.
  Bliver spændende at se, hvordan din cardigan kommer til at se ud.

 3. Kari siger:

  Hej Cecilie

  Jeg er ikke den store surfer i blogland 🙂
  Hvor finder jeg mere info om din kashmir cardigan?

  Kh Kari

  • Cecilie siger:

   Hej Kari
   Hvis du trykker på ’12monthsofknitting’ ude i ordskyen til højre på bloggen, kommer alle indlæg om samme frem. Garnvalg osv finder du vist i et af de første indlæg. Du er også velkommen til at sende en mail, så svarer jeg efter bedste evne:)

   • Kari siger:

    Jeg tror jeg har læst alt hvad du har skrevet 🙂 Det var mere nogle facts ift. opskrift. Har du set en opskrift et sted?

    Kh Kari

 4. Kari siger:

  Ahhhh… det er en Isager opskrift 🙂

 5. Nanna siger:

  Hej 🙂 nu har jeg set den cardigan mange steder i mange flotte varianter og ville så lige høre om den strikkes med en grundfarve og ellers “rester” så der kommer struktur/mønster i den tilfældigt eller står det i opskriften?

  • Cecilie siger:

   Hej Nanna
   Cardiganen strikkes med to ‘base’ tråde og så farveskift med en 3. tråd. Der er beskrevet i opskriften, hvordan du strikker kilerne, som giver farvespillet. Rækkefølgen og hyppigheden af farveskift er op til dig:)
   Kh Cecilie

 6. Nanna siger:

  Okay mange tak for svaret 🙂 så blev mysteriet opklaret.

 7. Mor Tina siger:

  God søndag eftermiddag!

  Så flot så flot:-) Godt du kan smitte andre med strikke dillen:-)

  Dejligt at strik er blevet så in igen, husker mine unge dage på gymnasiet, der var det også populært og nogle af os kunne nå at strikke smukke trøjer, sweatre osv. på ingen tid, der gik virkelig spot i det.

  Mor Tina
  http://www.mariahoffbeck.blogspot.com

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 • Følg via email

  Indtast din e-mail-adresse for at blive tilmeldt og modtage påmindelser om nye indlæg på dette websted via e-mail.