The Kashmir obsession

bogEfter længere tids venten landede The Map Collection også hos mig. Det er sjældent, at jeg har glædet mig så meget til at få en strikkebog i hånden, men der har været sådan en særlig vibe over denne kollektion, når andre har vist frem på blogs og Instagram.

Når jeg udvælger et strikkeprojekt, har jeg ofte en følelse eller tanke forbundet med det. Jeg forestiller mig, i hvilken sammenhæng det skal bruges… hvad det skal sættes sammen med… Ja faktisk kører der nærmest en lille film for mit indre, når jeg er landet på det rigtige projekt. Ja ja, det er lidt fjollet, det ved jeg godt – men det er en ret følsom proces for mig, at have et strikketøj i hånden. Det er her, jeg stresser rigtig af. I virkeligheden en slags kinæstetisk oplevelse, hvor kvaliteten af både fibre og pinde har betydning for oplevelsen af processen.

Jeg er også faldet pladask for Kashmir. Straks jeg så den, tænkte jeg på lange, kølige dage i ferieparadiset på Rømø. Der vil den være perfekt. – Og mon ikke, den også kan bruges til en tur i skoven, eller hjemme på sofaen, når kulden bider på.

Garnudvælgelsen har været en længere proces. Jeg har shoppet virtuelt – lagt i kurven, slettet, lagt nyt i, kigget farver hos min søde garnforhandler, og tjekket lagerstatus igen og igen. Jeg har kigget med hos Liselotte, for at se, hvor meget og hvor lidt garn, der skal til. Og så har jeg kigget med hos Anne og Ulla, for farveinspiration.

Jeg er ret vild med den mørke farvesammensætning, som du kan se inde på Isagers hjemmeside. Det er den, som har dannet basis for mit farvevalg herunder:

grov sennepsilk mohairBlackhill højlandsuld i farven Grov sennep og Blackhill Silk Mohair i farven mellemgrå, kommer til at danne grundfarverne. En fin base for både lyse og mørke følgetråde, tænker jeg. Begge kvaliteter er fra Garnudsalg.dk

spinniKontrastfarverne bliver Spinni fra ‘lageret’. Blæk, grå, army, koral og så en kitfarvet, der ikke nåede med på billedet her. De skal mikses med den fineste kobbertråd, som jeg tænker kommer til at spille godt sammen med de andre farver:

kobberDet kribler virkelig i fingrene for at komme igang – mon ikke jeg kan finde plads til en Kashmir obsession i februar:)

*/Cecilie

Bogmærk Permalink.

5 svar til The Kashmir obsession

 1. Christina siger:

  Det er godt nok nogle fine farver du har fundet frem til den

 2. Gitte siger:

  Sikke flotte farver du har valgt. Tror også jeg må se at få fat på bogen, jakken på forsiden kan jeg også godt lide.

 3. Camilla siger:

  Kashmiren faldt jeg også pladask for, første gang jeg så den! Men ååh det farvevalg er godtnok svært. Jeg går lige og lurpasser lidt og ser om der kommer flere farver hjem hos garnudsalg!
  Men den farvekombi du linker til er skisme lækker og allround anvendelig.
  Regner med at slæbe projektet med på skiferie!

 4. Kobbertråd! Fantastisk ide. Jeg tror jeg “stjæler” den ide fra dig. Jeg har noget liggende fra en gang i 80’erne. 😉
  Forøvrigt en rigtig lækker farvekombination du har gang i.

 5. LOOP siger:

  Ser luksus ut! Nå ble jeg superinspirert!!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 • Følg via email

  Indtast din e-mail-adresse for at blive tilmeldt og modtage påmindelser om nye indlæg på dette websted via e-mail.