RAW bar med kokos


I et alvorligt forsøg på at få ryddet ud i vores sukkervaner, har jeg syslet mig frem til en kokosbar,

som ikke er helt lige så ‘forbudt’, som dens chokoladeslægtninge.
Man skal selvfølgelig ikke overse, at dadler indeholder ret så meget frugtsukker,
men tilgengæld har den masser af gode fedtstoffer og frem for alt ingen E-numre eller konserveringsmidler.
 
De smager vanvittigt godt,
så næste øvelse bliver vist at holde sig til en enkelt, og ikke tømme hele faddet:)
Til ca. 15-20 styks:
240 gram daddelmasse eller dadler uden sten – evt. udblødte, hvis de er tørre
75 gram mandler med hinder
75 gram usaltede cashew nødder
100 gram kokosmel
24 gram kokosolie – koldpresset (Urtekrams fra Netto er fin)

Blend mandler og cashews til en mellemfin mel på foodprocessoren eller i blender,

og hæld det fra i en skål.
Kør dadler og kokosmel til en jævn masse, og tilsæt nøddemiks og kokosolie (den skal have stuetemp.)
 
Pres blandingen ned i et fad beklædt med husholdningsfilm på ca. 20×30 cm.
Massen skal være mindst 1 cm tyk.
Stil på køl mindst en time.
 
Kokosolie har et lavt smeltepunkt, og barerne er derfor bedst direkte fra køl.
Velbekomme

Tip:
Vi købte daddelmasse hos den lokale grønthandler til 20 kr for 1 kg. Det er både ekstremt billigt og så er massen helt klar til brug.
Nøgleord: , .Bogmærk Permalink.

3 svar til RAW bar med kokos

  1. A + K = ♥ siger:

    Øj, de ser lækre ud – sådan lidt figenstang/musli-bar kombinationsagtig! Yum!

    – Anne

  2. Mette M siger:

    Uhmmmm de ser lækre ud – tak fordi du finder på og så deler 🙂

  3. Nola siger:

    Lyder herligt og ser forførende ud! Tak for opskriften 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

  • Følg via email

    Indtast din e-mail-adresse for at blive tilmeldt og modtage påmindelser om nye indlæg på dette websted via e-mail.