Et nyt år banker på

Et nyt år står for døren, og det får mig altid i et sentimentalt lune…
Tanker om de oplevelser, udfordringer og muligheder, som vi er blevet præsenteret for i der forgangne år, og tanker om, hvad vi ønsker os af det næste.
Hvad skal være bedre?
Hvad skal være anerledes?
Hvad skal være mere?
2012 var en mundfuld, synes jeg… En frygtelig graviditet og Virgils behandlinger har tæret stærkt på kræfterne, og selvom vi er blevet beriget med den største gave af dem alle, vil jeg nu gerne indrømme,
at jeg glæder mig til at trække kontakten på dette år.
Vi er alle stadig mærket af det hele, så selvom vi udefra nu ligner en helt almindelig børnefamilie,
er der stadig mange skår, der skal klinkes.
At årsskiftet giver en ny start, er jo kun symbolsk, men måske er det netop det, der gør, at livets udfordringer er til at håndtere. Følelsen af, at nu slutter et kapitel og åbner op for et nyt, hvor indholdet kan være helt anderledes end det forrige.
Det nye år starter, som det andet sluttede… med tre behandlingsforløb, som kører oveni hinanden. Denne gang er det mig, og ikke mine børn, som skal igennem diverse eksperter; øreoperation, CT-scanning for nyefunktion og opfølgning på celleforandringer.
Det ser ikke ud af meget, her sort på hvidt, men det fylder meget i mit sind, og særligt resultaterne er jeg nervøs for… Det er jo dem, der fortæller, om der er grund til bekymring eller ej.
Jeg prøver at rette ryggen og tage det i stiv arm, for i 2013 skal være et bedre og mere positivt år end 2012. Det bliver det også, det er jeg sikker på, og jeg glæder mig usigeligt meget til at slutte min uddannelse af, så jeg kan begynde at bruge mig selv og mit fag i det virkelige liv.
Vi slutter året af, som mange mange andre danskere, med influenza på skift. Julestemningen druknede i feber og snot, og i skrivende stund er det min tur til at huse ‘husgæsten’.
Det passer mig egentlig fint, at vi har været nødt til at skrue helt ned i gear, for det har vi alle haft brug for, og istedet for at halse til det ene og det andet, holder vi os inden døre og nyder hinandens sjældne selskab.
I morgen går turen til Rømø, hvor vi lukker en bog og åbner en ny.
Jeg glæder mig til ild i brændeovnen, hygge under tæpper og lange gåture i frisk vind.
Mon ikke der bliver tid til et strikketøj eller to også:)
Tilbage er at ønske dig et rigtig godt, kærligt og trygt nytår,
forhåbentlig med dem, du holder allerkærest.
XXX
Cecilie
Bogmærk Permalink.

19 svar til Et nyt år banker på

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  • Følg via email

    Indtast din e-mail-adresse for at blive tilmeldt og modtage påmindelser om nye indlæg på dette websted via e-mail.