Kamerakoks

Dagens indlæg skulle have handlet om de hæklede skamler, jeg har lavet til props nye værelse, men kameraet er løbet tør for strøm, og opladeren har forputtet sig i rodet.

Istedet vil jeg fortælle lidt om det udviklingsprojekt, som jeg skal lave i min forestående vuggestue praktik, der starter her d. 01 februar.

Jeg skal arbejde med kommunikation og sprogudvikling og i den forbindelse vil jeg introducere institutionen for babytegn.
Babytegn er en form for tegn-til-tale, som giver børn mulighed for at udtrykke sig via tegn, før de mestrer talesproget.

Vi bruger babytegn til prop, og det er intet mindre end fantastisk!
Allerede fra 11 måneder var hun i stand til at udtrykke ønske om noget at drikke, spise, sove og skifte ble, og hurtigt er ‘ordforrådet’ blevet udvidet med dyr, mad, tøj osv.
Idag bliver tegnene suppleret med lyde og spæde ord, og de tjener en støttende funktion, mens vi øver at forme munden i de rette folder.

Vi har aldrig prøvet andet, men jeg kan slet ikke forstille mig at have været foruden. Tænk at kunne ‘tale’ med sit barn, længe før de mestrer den sproglige del af kommunikationen.

Det er da intet mindre end fantastisk!!

Gris

Ko

Hest

***********************************************************

Hvis du har lyst til at vide mere om babytegn, kan jeg anbefale Line Fagerholts “Mine første tegn”, som er nem at gå til.

Er der andre, som er lige så begejstret for babytegn?

Bogmærk Permalink.

9 svar til Kamerakoks

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  • Følg via email

    Indtast din e-mail-adresse for at blive tilmeldt og modtage påmindelser om nye indlæg på dette websted via e-mail.